Saltejat d'arròs integral amb verdures i suc de taronja



Ens han quedat unes raccions d'arròs integral del dia anterior i li volem donar una mica de color.
Al calaix de les verdures hi ha el taronja, el verd i el vermell que faran bé aquesta feina.
Afegim una ceba, dos alls i uns "polvos" màgics i... reconstrucció d'un arròs solitari (que no deconstrucció!)


Ingredients

  • 200 gr. d'arròs integral, ja cuit.
  • 1/2 pebrot vermell.
  • 1 Ceba mitjana.
  • 1/2 Carbassó.
  • 2 Pastanagues.
  • 2 Dents d'all.
  • 1 taronja de fer suc
  • Una mica de gingebre en pols.
  • Una mica de cúrcuma en pols.
  • 4-6 cullerades de vi blanc. (opcional - pot ser aigua)

Preparació

 I ho afegim quan estigui tot ben calent. Ho absorvirà desseguida.

② Podem esprèmer la taronja amb la mà. Ens podem ajudar amb una forquilla per escurar-la.

③   Emplatant


  1. Posem una paella al foc amb una mica d'oli. Incorporem les dues dents d'all.
  2. La pastanaga, la ceba i el pebrot li tirem tallat a juliana. Salem.
  3. Als 10 minuts d'anar saltejant les verdures hi afegim el carbassó també a juliana.
  4. Quan les verdures estiguin al punt de "fetes i cruixentetes", afegim l'arròs.
  5. En un got barrejem el vi blanc, el gingebre i la cúrcuma.
  6. Inmediatament anem incorporant el suc de la taronja.
  7. Deixar-lo reposar 2 minuts amb una tapa.
  8. Podem presentar-ho amb un emplatador rodó. Molt xic, no? 

":..y un arroz triste y sólo que deambula por los rincones del frigo, se alza como una torre de sensaciones, colores i esa cremosidad que... UUUmmmm!"

¡Bon appétit!.


Comentaris