Paté-mousse de cigrons - Hummus



A casa... Sempre! No falta mai. Per untar amb una torrada, per cobrir unes verdures, per acompanyar un arròs... imagina't.

La lecitina de soja ens permet incorporar aire a les nostres salses i masses, convertint un paté en un paté-mousse.
La quantitat a utilitzar sol ser entre un 0,3% i un 1% del pes total.
La emulsió actua sobre els greixos. En aquest cas, amb l'oli d'oliva i amb les avellanes.

Ingredients

  • 250 gr.  Cigrons cuits.
  • 1/2 Llimona, el suc.
  •    1 Cullerada de sèsam.
  •    6 Avellanes torrades.
  •    1 Curreradeta rasa de lecitina de soja.
  •  30 ml. Aigua.
  •  15 ml. Oli d'oliva (2 cullerades soperes).
  •    1 dent d'all petita o mitja de gran.
  •  Sal

Preparació

  1. En un bol o en un got de pimer posar tots els ingredients excepte els cigrons. Batre fins que quedi una massa líquida ben fina. I segurament amb espuma
  2. Afegir els cigrons i dedicar-se una estona a que quedin ben integrats i ben fins.


  • Amb tortitas d'arròs.
  • Sobre una torrada.
  • Presentació a taula.


    Recursos didàctics.
  • Tarja de la recepta. A punt per imprimir.

Comentaris