Beixamel


Beixamel tradicional. Amb ceba, nou moscada y pebre. Simplement sabor a tradició.

La textura de la salsa beixamel varia en funció de l'ús que li volguem donar i depén de la proporció entre farina i beguda d'arròs (llet o el líquid que utilitzem).
Lleugera: 15 gr. farina - 250 ml. líquid.
Espesa: 20-25 gr. farina - 250 ml. líquid.
Dura (per a fer croquetes): 35-40 gr. farina - 250 ml. líquid.

La quantitat de mantega o oli que utilitzem per a cuinar la farina ha de ser la mateixa que la farina. En aquesta recepta utilitzem 20 gr. de mantega i 20 gr. de farina.

Ingredients

  • 250 ml.  Beguda d'arròs.
  •     3 Claus d'olor.
  •     1 Ceba.
  •   20 gr. de farina de blat ecològica.
  •   20 gr. de mantega. O Oli vegetal.
  •         Sal, pebre i nou moscada - Al gust.

Preparació

  1. En un cassó bullir la beguda d'arrós amb els claus. Tapar i reposar uns 10 minuts.
  2. En una paella potxar la ceba tallada ben petita amb una mica d'oli i al punt de sal.
  3. Afegir a la paella els 20 gr. de mantega o oli vegetal i la farina. Remanar un parell de minuts per coure la farina.
  4. Treure els claus de la beguda d'arròs i abocar la beguda a la paella.
  5. Remenar fins que quedi la textura cremosa de beixamel.
  6. Trobar el  punt de sal, pebre i nou moscada.
  7. Fins aquí queda una beixamel amb uns "tropezones" de ceba. Podem passar-la pel pimer si volem una textura ben fina.
  8. A punt per a fer qualsevol elaboració.




Comentaris