Magdalenes


A la recerca del mugró!! Resulta relativament simple fer unes magdalenes. Amb el temps, un busca millorar alguns aspectes: la textura ben esponjosa, els forats (alveols) en forma de passadissos subterranis i sobretot, el mugró. Que pugi, que pugi!


Expliquem el procediment bàsic per elaborar-les i algunes tècniques que ens poden ajudar a millorar les nostres magdalenes.

Ingredients:

  •   70 gr. Oli de girasol.
  •   50 gr. Beguda d’arròs.
  • 130 gr. Farina de blat ecològica.
  •    1 Ou.
  •  50 gr. Sucre de canya integral.
  •    1 sobre Llevat químic.
  •    5 gotes d'Aroma de vainilla.

Preparació:

Aquesta textura cremosa es el resultat de batre força estona l’ou amb el sucre. Crearà moltes bombolles d’aire a la massa, i sortiran unes magdalenes esponjoses.

② Amb aquests ingredients surt un pes en massa de 350 gr. aprox. Surten 6 magdalenes de 50 gr. o 10 de 30 gr.

③ Tenir la massa ben freda abans d’entrar al forn fa que les magdalenes pugin més. Es pot deixar tota la nit a la nevera i enfornar l’endemà.
  1. En un bol petit batre l’ou amb el sucre fins aconseguir una textura cremosa.  
  2. Afegir l’oli i integrar-lo.
  3. Afegir la llet i la vainilla i integrar-los.
  4. En un bol gran tamisar la farina amb el llevat químic.
  5. Afegir el contingut del bol petit en el gran. Batre fins a integrar-lo.
  6. Tapar amb film i  a la nevera durant 30 minuts.
  7. Posar la massa en una mànega pastissera i omplir les càpsules. ② 
  8. A la nevera 30 minuts. 
  9. Després de treure-les de la nevera i abans d’entrar-les al forn és el moment de decorar-les. Amb sucre, avellanes, ametlles laminades,  xocolata, etc.
  10. Forn a 190 º C durant 20 - 25 minuts (depenent del forn).
  11. Deixar-les refredar a sobre d'una reixa.

Reconforta una magdalena Casolana, oi?


Magdalenes

Sabor a tradició.




Comentaris