Ciència i paciència en l'art de la pastisseria. Ingredients senzills, dedicació artesana.
Un polsim de sucre glass, dues miques de maduixa - Pasta de full en la seva màxima expressió.
Ingredients:
- 250 gr. Farina blanca de blat ecològica.
- 140 gr. Aigua (Molt freda).
- 1 gr. Sal.
- 60 gr. Mantega (per a laminar)
Preparació:
① Mantega entre dos films.
② Un plec senzill és com doblar un tríptic. Dividir visualment la massa en tres parts, agafar un extrem (A) i plegar-lo a sobre de la part central (B). I l’altre extrem (C) acaba cobrint el primer.
③ Un plec doble es dividir mentalment la massa en 4 parts i plegar els dos extrems fent-los coincidir al centre. Després tancar-los com si d’un llibre es tractés.
② Un plec senzill és com doblar un tríptic. Dividir visualment la massa en tres parts, agafar un extrem (A) i plegar-lo a sobre de la part central (B). I l’altre extrem (C) acaba cobrint el primer.
③ Un plec doble es dividir mentalment la massa en 4 parts i plegar els dos extrems fent-los coincidir al centre. Després tancar-los com si d’un llibre es tractés.
- Integrar la farina, l’aigua i la sal. Sense amassar.
- Estirar la massa amb el rodet fins que quedi amb 1 cm. de gruix.
- Ha de quedar el més rectangular possible.
- Repartir la mantega per sobre dues terceres parts de la massa.
- Podem tallar la matega a tires fines, posar-la entre dos troços de paper film i passar-li el rodet per unificar-la. ①
- Posar farina a la superfície de treball i a la massa sempre que sigui necessari.
- Fer el primer plec senzill, primer doblem la part que no te mantega (A) a sobre de la part central (B). ②
- Tornar a estirar la massa fins que quedi rectangular i d’1 cm.
- Fer un plec doble. ③
- A la nevera 20 minuts.
- Fer dos plecs dobles. Estirar la massa rectangular i a un cm. de gruix.
- Si la volem fer servir al mateix moment guardar a nevera 20 minuts. (Es pot guardar al congelador tapada amb film).
- Si l'enfornem: A 180º 15-18 minuts. Depenent de les formes que li fem.
Tot a punt!!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada