Un plat únic de luxe. Per a totes les ocasions. Per al dia a dia i per a qualsevol celebració. Aquesta preciositat vesteix la taula.
Ingredients
Per a la base:
- 120 gr. Farina Espelta integral ecològica.
- 1 ou.
- 20 ml. Oli d'oliva.
- Sal.
Per al farcit:
- 2 Carxofes.
- 2 Pastanagues mitjanes.
- 1 Ceba.
- 2 Ous.
- 100 ml. Aigua.
- 30 gr. de farina de blat de moro (ecològica).
- Oli d'oliva i sal.
Preparació
- Preparem la base: En un bol posem la farina, la sal i l'oli d'oliva. Remenem fins a integrar-ho tot. Ha de quedar com una sorra molla.
- Afegim l'ou i remanem fins que quedi una massa consistent.
- Fem una bola i reservem. Li va molt bé reposar uns 20 minuts.
- En una paella posar un raig d'oli d'oliva i saltejem la ceba, les pastanagues i les carxofes tallades petites. Les deixem al punt, ja que aniran després al forn.
- Tornem a la massa: enfarinem la taula de treball i amb un curró estenem la massa fins que ens hi encaixi en un motllo d'uns 18 cm de diàmetre. Nosaltres hem fet servit la tapa de vidre d'uns 3 cm. d'alçada. (es pot veure a la imatge).
- La posem al motllo i la ben acomodem. La punxem amb una forquilla per evitar que ens faci bombolles gaire groses. I al forn uns 12 minuts a 180º.
- Retirem del forn la base.
- En un bol batre 2 ous amb les verdures saltejades.
- A part disoldre la farina de blat de moro en l'aigua freda. Afegir-ho al bol. Remenar fins a integrar-ho molt be.
- Abocar el contingut del bol en la base que acabem de treure del forn.
- Al forn tot plegat uns 10-15 minuts a 180º.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada